Blog

Personal log Evert

Wie ben jij?
Ik ben Evert, 47 jaar oud en getrouwd met Annika en vader van Henry (5), Eleanor (2) en Emily (2).

We wonen in Uithoorn, waar ik werk als leerkracht in het basisonderwijs.
Ik hou erg veel van science fiction, dus van Star Trek. Maar net zo goed van Star Wars, Doctor Who, Blake’s 7, Blade Runner, Babylon 5, Battlestar Galactica, Firefly, Alien en Westworld.

De gedachte dat je maar van één franchise fan zou mogen zijn heb ik altijd onzin gevonden. Als iets goed is, dan is het gewoon goed. Infinite Diversity in Infinite Combinations, toch? Daar houd ik van.


Wat maakt jou een Star Trek fan?

Zoals ik al zei ben ik een fan van science fiction in vele vormen. Als ik als kind ziek op de bank lag, huurde mijn moeder voor mij bij de videotheek de Star Trek films. Vooral the Wrath of Khan was mijn grote favoriet. De uniformen daaruit (Monster Maroons) zijn ook nog altijd mijn favoriete Starfleet uniformen. Met de First Contact stijl uniformen op de tweede plaats.

Toen ik op de middelbare school zat was the Next Generation op televisie. Iedere week gebruiken mijn beste vriend en ik de mondelinge oefeningen van het vak Engels om het gewoon over de aflevering van de avond daarvoor te hebben. Dit werd zo’n vast gebruik dat onze docent Engels ons verbood om het tijdens ons mondeling examen over Star Trek te hebben.
Dus toen we ons examen hadden, hadden we natuurlijk allebei een Star Trek shirt aangetrokken.
Een van de andere docenten, die samen met onze gebruikelijke docent het examen afnam, viel dat meteen op en vroeg ons ernaar. 

Waarna onze docent wanhopig uitriep: 
“Nee, nee, niet dat! Ze mogen overal over praten… MAAR NIET OVER STAR TREK!


Welke Star Trek serie vind jij het leukst en waarom?

Ik hou van veel Star Trek series en er zal altijd een plekje in mijn hart zijn voor de oorspronkelijke serie. Maar mijn favoriet blijft toch wel Deep Space Nine.

De gedetailleerde achtergrond van die serie waarin een universum getoond wordt dat niet helemaal schoon en mooi is spreekt me enorm aan. Maar vooral ook het gebruik van doorlopende verhaallijnen, waardoor acties ook daadwerkelijke gevolgen hebben is iets dat deze serie een ongekende diepgang geeft.

Heb je ooit een Star Trek acteur ontmoet?
Ik heb diverse acteurs mogen ontmoeten en iedere keer was het weer een bijzondere ervaring.

De eerste die ik ontmoette was Robert Picardo. Indertijd kon ik Deep Space Nine alleen zien door zelf de videobanden te kopen. Iedere keer spaarde ik het geld bij elkaar om weer een nieuwe band te kopen, zodat ik weer twee afleveringen verder kon kijken.
Ik liep toen de Free Record Shop in de Kalverstraat binnen, en daar was, voor mij geheel onverwacht, Robert Picardo aan het signeren. Bij deze overigens mijn dank aan degenen die dat indertijd georganiseerd hadden.
Toeval wilde dat ik net op het punt stond om de Deep Space Nine afleveringen aan te schaffen waar hij een gastrol in speelde en op die manier knoopte ik een gesprek met hem aan.
DeForrest Kelly was vlak daarvoor overleden en we hebben uitgebreid gepraat over de invloed die hij als Doctor McCoy op ons beider leven had gehad.

Een andere ontmoeting die voor mij extra bijzonder was, was met William Shatner. Ik had diverse geruchten gehoord dat Shatner niet vriendelijk zou zijn tegen fans en alleen maar op conventies kwam om snel geld te verdienen.
Mijn ervaring met hem was echter totaal anders. Hij was enorm vriendelijk, complimenteerde me op mijn uniform en toen ik zei dat het voor mij een eer was om hem te ontmoeten, antwoordde hij dat het voor hem een groot plezier was om mij te ontmoeten.

Ze zeggen dat je nooit je helden zou moeten ontmoeten, maar in mijn geval was dit toch zeker een bijzonder fijne ervaring.

Verder Walter Koenig, George Takei, Anson Mount, Robin Curtis, JG Hertzler (in volledige Martok Makeup!), Brent Spiner, Jonathan Frakes, Casey Biggs, Anthony Rapp en Wilson Cruz die heel enthousiast waren over mijn derde seizoen TOS uniform. Max Grodénchick was een absoluut genot, die maar met me bleef kletsen ondanks dat de conventie organisatoren wilden dat ik doorliep. Nana Visitor op wie ik toch altijd nog een beetje stiekem verliefd ben gebleven.
Te veel om op te noemen.


Wat is het laatste Star Trek gerelateerde item dat je hebt gekocht of gekregen?

De CD ‘Because of you’ van James Darren. De muziek en het karakter van Vic Fontaine vind ik geweldig. Altijd heel blij geweest dat ik indertijd ‘This one’s from the heart’ gekocht. Prachtige muziek.

Mijn vrouw en ik hebben tijdens onze huwelijksceremonie ook het nummer”It’s only a paper moon” gebruikt.


Heb jij ooit zelf iets weggegeven dat Star Trek gerelateerd is? Wat was het?

Ik heb ooit een aantal boeken van het Star Trek rollenspel van Last Unicorn Games weggegeven. Erg leuk spel, ik hou sowieso veel van rollenspelen. Maar op dat moment had ik de tijd niet en dan geef ik het liever aan mensen die het wel spelen.
Inmiddels heb ik weer iets meer tijd en heb ik via ebay de boeken bijna allemaal weer opnieuw gekocht. Alleen het boek van Deep Space Nine heb ik nog niet meer terug kunnen vinden.

Ook heb ik mensen wel eens Starfleet uniformen gegeven. Meestal op momenten dat het niet zo goed met ze ging.

Zelf hou ik ook erg van verkleden/cosplay. Het kan een heerlijke vorm van escapisme zijn om je even uit deze wereld terug te kunnen trekken om tot rust te komen.

In de jaren ’90 heb ik in Amsterdam en in Duitsland meegewerkt aan het organiseren van een aantal Star Trek larps. Dus rollenspelen waarbij mensen zich ook verkleden. Daarvoor had ik indertijd ook een grote hoeveelheid uniformen en props aangeschaft. Vandaar dat ik nogal wat op zolder had liggen.

En als ik dan mensen weer een stukje blijer kon maken door ze daar wat van te geven, dan deed ik dat graag.


Wat leuk, Star Trek larp! Bestaat dat nog steeds?

Bij mijn weten bestaat het niet meer… dat wil zeggen, ik ben inmiddels het contact met mijn mede organisatoren verloren. Het is tenslotte al bijna dertig jaar geleden. Maar het zou kunnen dat er ergens nog steeds af en toe iets georganiseerd wordt.

Dit soort dingen staat en valt met de inzet van een aantal enthousiaste organisatoren.
In mijn geval ben ik er niet mee gestopt omdat ik het niet leuk vond, maar puur door tijdgebrek. Ik kreeg een veel drukkere baan en ging opnieuw studeren.


Als je in het universum van Star Trek had geleefd, wat was je dan geweest?

Waarschijnlijk ongeveer het zelfde als nu. Parttime leraar, parttime (holodeck) avonturier.


Wat voor les zou jij dan geven? En waar zou jij je eerst volgende holodeck avontuur willen beleven?

Wat voor les ik zou geven? Gewoon alles. Ik werk nu ook op een aantal basisscholen en het ene moment geef ik rekenen, dan weer taal en dan weer de gymles. Ik hou van variatie.

Ook de vorm van het avontuur wisselt iedere keer weer. Afgelopen zomer ben ik bijvoorbeeld naar de Paramount studio’s in Los Angeles geweest. Heb daar onder andere in de studio gestaan waar First Contact opgenomen is. En waar, heel ontnuchterend, tegenwoordig Doctor Phil opgenomen wordt… En aan de speeltafel heb ik net een aantal politieke gevangenen bevrijd uit een speciale gevangenis op de maan van Gulta.

Op een ochtend maak je de magnetron open en rollen er allemaal tribbles uit, wat ga je ermee doen?
Eerst heel snel de deur van de magnetron dicht doen.

De rest meenemen en laten uitzoeken in hoeverre ze eetbaar zijn. Tenslotte heerst er nog steeds een voedsel schaarste in de wereld.


Mocht je naar de Sector 31 meeting van dit jaar komen, wat verwacht je er te zien of te doen?

Ik hoop dat het me deze keer wel gaat lukken om te komen. Het zou fijn zijn om met andere Star Trek fans over Star Trek te kunnen praten. Ook hoop ik de kostuums en props van anderen te kunnen bewonderen.

Wil je interviews lezen van andere trekkies? Bezoek dan deze nieuws pagina!

Wie ben jij?
Ik ben Evert, 47 jaar oud en getrouwd met Annika en vader van Henry (5), Eleanor (2) en Emily (2).

We wonen in Uithoorn, waar ik werk als leerkracht in het basisonderwijs.
Ik hou erg veel van science fiction, dus van Star Trek. Maar net zo goed van Star Wars, Doctor Who, Blake’s 7, Blade Runner, Babylon 5, Battlestar Galactica, Firefly, Alien en Westworld.

De gedachte dat je maar van één franchise fan zou mogen zijn heb ik altijd onzin gevonden. Als iets goed is, dan is het gewoon goed. Infinite Diversity in Infinite Combinations, toch? Daar houd ik van.


Wat maakt jou een Star Trek fan?

Zoals ik al zei ben ik een fan van science fiction in vele vormen. Als ik als kind ziek op de bank lag, huurde mijn moeder voor mij bij de videotheek de Star Trek films. Vooral the Wrath of Khan was mijn grote favoriet. De uniformen daaruit (Monster Maroons) zijn ook nog altijd mijn favoriete Starfleet uniformen. Met de First Contact stijl uniformen op de tweede plaats.

Toen ik op de middelbare school zat was the Next Generation op televisie. Iedere week gebruiken mijn beste vriend en ik de mondelinge oefeningen van het vak Engels om het gewoon over de aflevering van de avond daarvoor te hebben. Dit werd zo’n vast gebruik dat onze docent Engels ons verbood om het tijdens ons mondeling examen over Star Trek te hebben.
Dus toen we ons examen hadden, hadden we natuurlijk allebei een Star Trek shirt aangetrokken.
Een van de andere docenten, die samen met onze gebruikelijke docent het examen afnam, viel dat meteen op en vroeg ons ernaar. 

Waarna onze docent wanhopig uitriep: 
“Nee, nee, niet dat! Ze mogen overal over praten… MAAR NIET OVER STAR TREK!


Welke Star Trek serie vind jij het leukst en waarom?

Ik hou van veel Star Trek series en er zal altijd een plekje in mijn hart zijn voor de oorspronkelijke serie. Maar mijn favoriet blijft toch wel Deep Space Nine.

De gedetailleerde achtergrond van die serie waarin een universum getoond wordt dat niet helemaal schoon en mooi is spreekt me enorm aan. Maar vooral ook het gebruik van doorlopende verhaallijnen, waardoor acties ook daadwerkelijke gevolgen hebben is iets dat deze serie een ongekende diepgang geeft.

Heb je ooit een Star Trek acteur ontmoet?
Ik heb diverse acteurs mogen ontmoeten en iedere keer was het weer een bijzondere ervaring.

De eerste die ik ontmoette was Robert Picardo. Indertijd kon ik Deep Space Nine alleen zien door zelf de videobanden te kopen. Iedere keer spaarde ik het geld bij elkaar om weer een nieuwe band te kopen, zodat ik weer twee afleveringen verder kon kijken.
Ik liep toen de Free Record Shop in de Kalverstraat binnen, en daar was, voor mij geheel onverwacht, Robert Picardo aan het signeren. Bij deze overigens mijn dank aan degenen die dat indertijd georganiseerd hadden.
Toeval wilde dat ik net op het punt stond om de Deep Space Nine afleveringen aan te schaffen waar hij een gastrol in speelde en op die manier knoopte ik een gesprek met hem aan.
DeForrest Kelly was vlak daarvoor overleden en we hebben uitgebreid gepraat over de invloed die hij als Doctor McCoy op ons beider leven had gehad.

Een andere ontmoeting die voor mij extra bijzonder was, was met William Shatner. Ik had diverse geruchten gehoord dat Shatner niet vriendelijk zou zijn tegen fans en alleen maar op conventies kwam om snel geld te verdienen.
Mijn ervaring met hem was echter totaal anders. Hij was enorm vriendelijk, complimenteerde me op mijn uniform en toen ik zei dat het voor mij een eer was om hem te ontmoeten, antwoordde hij dat het voor hem een groot plezier was om mij te ontmoeten.

Ze zeggen dat je nooit je helden zou moeten ontmoeten, maar in mijn geval was dit toch zeker een bijzonder fijne ervaring.

Verder Walter Koenig, George Takei, Anson Mount, Robin Curtis, JG Hertzler (in volledige Martok Makeup!), Brent Spiner, Jonathan Frakes, Casey Biggs, Anthony Rapp en Wilson Cruz die heel enthousiast waren over mijn derde seizoen TOS uniform. Max Grodénchick was een absoluut genot, die maar met me bleef kletsen ondanks dat de conventie organisatoren wilden dat ik doorliep. Nana Visitor op wie ik toch altijd nog een beetje stiekem verliefd ben gebleven.
Te veel om op te noemen.


Wat is het laatste Star Trek gerelateerde item dat je hebt gekocht of gekregen?

De CD ‘Because of you’ van James Darren. De muziek en het karakter van Vic Fontaine vind ik geweldig. Altijd heel blij geweest dat ik indertijd ‘This one’s from the heart’ gekocht. Prachtige muziek.

Mijn vrouw en ik hebben tijdens onze huwelijksceremonie ook het nummer”It’s only a paper moon” gebruikt.


Heb jij ooit zelf iets weggegeven dat Star Trek gerelateerd is? Wat was het?

Ik heb ooit een aantal boeken van het Star Trek rollenspel van Last Unicorn Games weggegeven. Erg leuk spel, ik hou sowieso veel van rollenspelen. Maar op dat moment had ik de tijd niet en dan geef ik het liever aan mensen die het wel spelen.
Inmiddels heb ik weer iets meer tijd en heb ik via ebay de boeken bijna allemaal weer opnieuw gekocht. Alleen het boek van Deep Space Nine heb ik nog niet meer terug kunnen vinden.

Ook heb ik mensen wel eens Starfleet uniformen gegeven. Meestal op momenten dat het niet zo goed met ze ging.

Zelf hou ik ook erg van verkleden/cosplay. Het kan een heerlijke vorm van escapisme zijn om je even uit deze wereld terug te kunnen trekken om tot rust te komen.

In de jaren ’90 heb ik in Amsterdam en in Duitsland meegewerkt aan het organiseren van een aantal Star Trek larps. Dus rollenspelen waarbij mensen zich ook verkleden. Daarvoor had ik indertijd ook een grote hoeveelheid uniformen en props aangeschaft. Vandaar dat ik nogal wat op zolder had liggen.

En als ik dan mensen weer een stukje blijer kon maken door ze daar wat van te geven, dan deed ik dat graag.


Wat leuk, Star Trek larp! Bestaat dat nog steeds?

Bij mijn weten bestaat het niet meer… dat wil zeggen, ik ben inmiddels het contact met mijn mede organisatoren verloren. Het is tenslotte al bijna dertig jaar geleden. Maar het zou kunnen dat er ergens nog steeds af en toe iets georganiseerd wordt.

Dit soort dingen staat en valt met de inzet van een aantal enthousiaste organisatoren.
In mijn geval ben ik er niet mee gestopt omdat ik het niet leuk vond, maar puur door tijdgebrek. Ik kreeg een veel drukkere baan en ging opnieuw studeren.


Als je in het universum van Star Trek had geleefd, wat was je dan geweest?

Waarschijnlijk ongeveer het zelfde als nu. Parttime leraar, parttime (holodeck) avonturier.


Wat voor les zou jij dan geven? En waar zou jij je eerst volgende holodeck avontuur willen beleven?

Wat voor les ik zou geven? Gewoon alles. Ik werk nu ook op een aantal basisscholen en het ene moment geef ik rekenen, dan weer taal en dan weer de gymles. Ik hou van variatie.

Ook de vorm van het avontuur wisselt iedere keer weer. Afgelopen zomer ben ik bijvoorbeeld naar de Paramount studio’s in Los Angeles geweest. Heb daar onder andere in de studio gestaan waar First Contact opgenomen is. En waar, heel ontnuchterend, tegenwoordig Doctor Phil opgenomen wordt… En aan de speeltafel heb ik net een aantal politieke gevangenen bevrijd uit een speciale gevangenis op de maan van Gulta.

Op een ochtend maak je de magnetron open en rollen er allemaal tribbles uit, wat ga je ermee doen?
Eerst heel snel de deur van de magnetron dicht doen.

De rest meenemen en laten uitzoeken in hoeverre ze eetbaar zijn. Tenslotte heerst er nog steeds een voedsel schaarste in de wereld.


Mocht je naar de Sector 31 meeting van dit jaar komen, wat verwacht je er te zien of te doen?

Ik hoop dat het me deze keer wel gaat lukken om te komen. Het zou fijn zijn om met andere Star Trek fans over Star Trek te kunnen praten. Ook hoop ik de kostuums en props van anderen te kunnen bewonderen.

Wil je interviews lezen van andere trekkies? Bezoek dan deze nieuws pagina!

Wie ben jij?
Ik ben Evert, 47 jaar oud en getrouwd met Annika en vader van Henry (5), Eleanor (2) en Emily (2).

We wonen in Uithoorn, waar ik werk als leerkracht in het basisonderwijs.
Ik hou erg veel van science fiction, dus van Star Trek. Maar net zo goed van Star Wars, Doctor Who, Blake’s 7, Blade Runner, Babylon 5, Battlestar Galactica, Firefly, Alien en Westworld.

De gedachte dat je maar van één franchise fan zou mogen zijn heb ik altijd onzin gevonden. Als iets goed is, dan is het gewoon goed. Infinite Diversity in Infinite Combinations, toch? Daar houd ik van.


Wat maakt jou een Star Trek fan?

Zoals ik al zei ben ik een fan van science fiction in vele vormen. Als ik als kind ziek op de bank lag, huurde mijn moeder voor mij bij de videotheek de Star Trek films. Vooral the Wrath of Khan was mijn grote favoriet. De uniformen daaruit (Monster Maroons) zijn ook nog altijd mijn favoriete Starfleet uniformen. Met de First Contact stijl uniformen op de tweede plaats.

Toen ik op de middelbare school zat was the Next Generation op televisie. Iedere week gebruiken mijn beste vriend en ik de mondelinge oefeningen van het vak Engels om het gewoon over de aflevering van de avond daarvoor te hebben. Dit werd zo’n vast gebruik dat onze docent Engels ons verbood om het tijdens ons mondeling examen over Star Trek te hebben.
Dus toen we ons examen hadden, hadden we natuurlijk allebei een Star Trek shirt aangetrokken.
Een van de andere docenten, die samen met onze gebruikelijke docent het examen afnam, viel dat meteen op en vroeg ons ernaar. 

Waarna onze docent wanhopig uitriep: 
“Nee, nee, niet dat! Ze mogen overal over praten… MAAR NIET OVER STAR TREK!


Welke Star Trek serie vind jij het leukst en waarom?

Ik hou van veel Star Trek series en er zal altijd een plekje in mijn hart zijn voor de oorspronkelijke serie. Maar mijn favoriet blijft toch wel Deep Space Nine.

De gedetailleerde achtergrond van die serie waarin een universum getoond wordt dat niet helemaal schoon en mooi is spreekt me enorm aan. Maar vooral ook het gebruik van doorlopende verhaallijnen, waardoor acties ook daadwerkelijke gevolgen hebben is iets dat deze serie een ongekende diepgang geeft.

Heb je ooit een Star Trek acteur ontmoet?
Ik heb diverse acteurs mogen ontmoeten en iedere keer was het weer een bijzondere ervaring.

De eerste die ik ontmoette was Robert Picardo. Indertijd kon ik Deep Space Nine alleen zien door zelf de videobanden te kopen. Iedere keer spaarde ik het geld bij elkaar om weer een nieuwe band te kopen, zodat ik weer twee afleveringen verder kon kijken.
Ik liep toen de Free Record Shop in de Kalverstraat binnen, en daar was, voor mij geheel onverwacht, Robert Picardo aan het signeren. Bij deze overigens mijn dank aan degenen die dat indertijd georganiseerd hadden.
Toeval wilde dat ik net op het punt stond om de Deep Space Nine afleveringen aan te schaffen waar hij een gastrol in speelde en op die manier knoopte ik een gesprek met hem aan.
DeForrest Kelly was vlak daarvoor overleden en we hebben uitgebreid gepraat over de invloed die hij als Doctor McCoy op ons beider leven had gehad.

Een andere ontmoeting die voor mij extra bijzonder was, was met William Shatner. Ik had diverse geruchten gehoord dat Shatner niet vriendelijk zou zijn tegen fans en alleen maar op conventies kwam om snel geld te verdienen.
Mijn ervaring met hem was echter totaal anders. Hij was enorm vriendelijk, complimenteerde me op mijn uniform en toen ik zei dat het voor mij een eer was om hem te ontmoeten, antwoordde hij dat het voor hem een groot plezier was om mij te ontmoeten.

Ze zeggen dat je nooit je helden zou moeten ontmoeten, maar in mijn geval was dit toch zeker een bijzonder fijne ervaring.

Verder Walter Koenig, George Takei, Anson Mount, Robin Curtis, JG Hertzler (in volledige Martok Makeup!), Brent Spiner, Jonathan Frakes, Casey Biggs, Anthony Rapp en Wilson Cruz die heel enthousiast waren over mijn derde seizoen TOS uniform. Max Grodénchick was een absoluut genot, die maar met me bleef kletsen ondanks dat de conventie organisatoren wilden dat ik doorliep. Nana Visitor op wie ik toch altijd nog een beetje stiekem verliefd ben gebleven.
Te veel om op te noemen.


Wat is het laatste Star Trek gerelateerde item dat je hebt gekocht of gekregen?

De CD ‘Because of you’ van James Darren. De muziek en het karakter van Vic Fontaine vind ik geweldig. Altijd heel blij geweest dat ik indertijd ‘This one’s from the heart’ gekocht. Prachtige muziek.

Mijn vrouw en ik hebben tijdens onze huwelijksceremonie ook het nummer”It’s only a paper moon” gebruikt.


Heb jij ooit zelf iets weggegeven dat Star Trek gerelateerd is? Wat was het?

Ik heb ooit een aantal boeken van het Star Trek rollenspel van Last Unicorn Games weggegeven. Erg leuk spel, ik hou sowieso veel van rollenspelen. Maar op dat moment had ik de tijd niet en dan geef ik het liever aan mensen die het wel spelen.
Inmiddels heb ik weer iets meer tijd en heb ik via ebay de boeken bijna allemaal weer opnieuw gekocht. Alleen het boek van Deep Space Nine heb ik nog niet meer terug kunnen vinden.

Ook heb ik mensen wel eens Starfleet uniformen gegeven. Meestal op momenten dat het niet zo goed met ze ging.

Zelf hou ik ook erg van verkleden/cosplay. Het kan een heerlijke vorm van escapisme zijn om je even uit deze wereld terug te kunnen trekken om tot rust te komen.

In de jaren ’90 heb ik in Amsterdam en in Duitsland meegewerkt aan het organiseren van een aantal Star Trek larps. Dus rollenspelen waarbij mensen zich ook verkleden. Daarvoor had ik indertijd ook een grote hoeveelheid uniformen en props aangeschaft. Vandaar dat ik nogal wat op zolder had liggen.

En als ik dan mensen weer een stukje blijer kon maken door ze daar wat van te geven, dan deed ik dat graag.


Wat leuk, Star Trek larp! Bestaat dat nog steeds?

Bij mijn weten bestaat het niet meer… dat wil zeggen, ik ben inmiddels het contact met mijn mede organisatoren verloren. Het is tenslotte al bijna dertig jaar geleden. Maar het zou kunnen dat er ergens nog steeds af en toe iets georganiseerd wordt.

Dit soort dingen staat en valt met de inzet van een aantal enthousiaste organisatoren.
In mijn geval ben ik er niet mee gestopt omdat ik het niet leuk vond, maar puur door tijdgebrek. Ik kreeg een veel drukkere baan en ging opnieuw studeren.


Als je in het universum van Star Trek had geleefd, wat was je dan geweest?

Waarschijnlijk ongeveer het zelfde als nu. Parttime leraar, parttime (holodeck) avonturier.


Wat voor les zou jij dan geven? En waar zou jij je eerst volgende holodeck avontuur willen beleven?

Wat voor les ik zou geven? Gewoon alles. Ik werk nu ook op een aantal basisscholen en het ene moment geef ik rekenen, dan weer taal en dan weer de gymles. Ik hou van variatie.

Ook de vorm van het avontuur wisselt iedere keer weer. Afgelopen zomer ben ik bijvoorbeeld naar de Paramount studio’s in Los Angeles geweest. Heb daar onder andere in de studio gestaan waar First Contact opgenomen is. En waar, heel ontnuchterend, tegenwoordig Doctor Phil opgenomen wordt… En aan de speeltafel heb ik net een aantal politieke gevangenen bevrijd uit een speciale gevangenis op de maan van Gulta.

Op een ochtend maak je de magnetron open en rollen er allemaal tribbles uit, wat ga je ermee doen?
Eerst heel snel de deur van de magnetron dicht doen.

De rest meenemen en laten uitzoeken in hoeverre ze eetbaar zijn. Tenslotte heerst er nog steeds een voedsel schaarste in de wereld.


Mocht je naar de Sector 31 meeting van dit jaar komen, wat verwacht je er te zien of te doen?

Ik hoop dat het me deze keer wel gaat lukken om te komen. Het zou fijn zijn om met andere Star Trek fans over Star Trek te kunnen praten. Ook hoop ik de kostuums en props van anderen te kunnen bewonderen.

Wil je interviews lezen van andere trekkies? Bezoek dan deze nieuws pagina!